Am prins sansa!

„Tanar, anunt ca am prins sansa!“ – asa poate spune Bogdan, un tanar cu dizabilitati, care in urma participarii la un program de internship la Fundatia „Alaturi de Voi“ Romania a reusit sa se angajeze.

Bogdan are 33 de ani si desi este pregatit in mai multe domenii, accesarea unui loc de munca a fost dificila, din cauza lipsei de experienta. Internship-ul la Util Deco i-a oferit ocazia sa invete o meserie si de data aceasta, sa devina angajat, chiar in cadrul intreprinderii de insertie sociala Util Deco.

ADV Romania a dezvoltat, prin proiectul “Impact direct”, doua programe, complementare, adresate in principal tinerilor din categorii vulnerabile – programul de internship si programul de job coaching. Astfel, vreme de trei luni, sase tineri din grupuri vulnerabile au invatat, prin programul de internship, sa lucreze in cadrul intreprinderii sociale Util Deco, sub indrumarea specialistilor organizatiei. Trei dintre acestia sunt beneficiarii programului de job coaching, prin care sunt sustinuti sa se angajeze pe piata libera a muncii.

Mihaela Olteanu