Despre comunicare

Comunicarea reprezintă schimbul de mesaje între cel puțin două persoane, din care una emite (exprimă) o informație și cealaltă o recepționează (înțelege)… asta o știm cu toții.
Dar oare ceea ce transmite o persoană are același înțeles pentru fiecare dintre noi? Adolescenții de la CRA Iași au ajuns singuri la concluzia că fiecare persoană are propria interpretare a aceluiași mesaj transmis. Și și-au dat seama de acest lucru, în urma unui exercițiu, în care, cu toții au primit aceleași instrucțiuni, însă le-au aplicat diferit. Și asta pentru că au experiențe de viață diferite, cunoștințe diferite, niveluri de dezvoltare diferite…
De asemenea, același exercițiu i-a făcut să înțeleagă că, dacă doresc să aibă o comunicare bună cu cei din jur, e important să transmită mesaje cât mai clare și specifice, fără să lase loc de interpretări.
Activitatea a fost desfăşurată în cadrul modelului Oportunităţi pentru Adolescenţi, implementat de Fundaţia “Alături de Voi” România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România.