Club de carte – “Fericire in doze mici”

Vineri, 26 august, in cadrul Centrului de Resurse pentru Adolescenti din Iasi a avut loc prima intalnire sub forma unui club de carte. Cartea pe care am citit-o si am dezbatut-o impreuna se numeste “Fericire in doze mici”, este scrisa de Iulia Mitu, si spune povestea unei adolescente care provine dintr-o familie foarte instarita si care in urma traumei provocate de moartea iubitului ei, isi gaseste refugiul in droguri. Cartea, scrisa intr-un stil accesibil adolescentilor, le-a placut celor mai multi dintre ei. Dincolo de povestea personajelor, care pe alocuri adolescentilor li s-a parut un cliseu, discutiile pe care cartea le-a generat au fost cu adevarat utile. Adolescentii au discutat despre ce inseamna dependenta de droguri. Cum ajunge un om din ipostaza de neconsumator la ipostaza de dependent. Cum te transforma drogurile. Ce inseamna cu adevarat sevrajul produs de lipsa drogului. Practic, pornind de la a povesti un roman, s-a ajuns la o discutie interesanta si profunda despre consumul de droguri.

Cartea “Fericire in doze mici” poate fi descarcata de pe blogul autoarei:http://locpentrusuflet.eu/jurnalul-unei-dependente-fericir…/.

De asemenea, adolescentii pot fi conectati cu noutatile postate de autoarea Iulia Mitu, pe pagina de Facebook:https://www.facebook.com/locpentrusuflet/?fref=ts .”