Tentatii de care ar trebui sa „fug”

Miruna, George, Alexandra, Matei, Andrada si Ioana sunt prietenii mei. Maine-poimaine vom deveni adulti si vom lua viata in piept.

Parem frumosi, entuziasti si mereu deschisi spre a invata. Suntem doar cativa dintre miile, ce mereu se afla prinsi intre decizii, luate sau nu, in cunostinta de cauza. Simtim furtuna de emotii zilnic, infruntam situatii la limita si putem cadea prada tentatiilor- sex neprotejat, consum de alcool, consum de droguri, violenta si devianta comportamentala, etc.

Cei mai multi ne privesc de la departare spunand „tinerii de azi” dar atunci cand vorbim cu adevarat, se pare ca nu ne inteleg… Nu-si mai amintesc cum era pe vremea cand erau in papucii nostri?

Dar prietenii ne inteleg mai bine? Cati dintre cei responsabili de destinele noastre ne pot ajuta sa luam decizii care sa nu ne afecteze negativ pe termen lung?

Pana nu demult, traiam, atat eu cat si prietenii mei, cu senzatia ca ceea ce noi stim, e unic si ca nu mai exista oameni care sa gandeasca si sa simta la fel. Nimeni nu rade mai zgomotos, nimeni nu fumeaza ca noi, suntem cei mai buni din lume la orice!

Citim: zeci de cazuri de adolescenti au ajuns in spital dupa ce au consumat etnobotanice; creste consumul de alcool in randul adolescentilor, cu efecte devastatoare; viata sexuala incepe si la 12 ani si avem mii de mame adolescente, etc. Despre generatia noastra se scrie mult si se stie putin. Cel mai important e sa ne cunoastem noi si sa ne stim limitele si drumul in viata.

Putem face aceste descoperiri alaturi de cei care nu ne judeca, ne inteleg asa cum suntem- buni, frumosi, teribilisti, copii si adulti deopotriva. Unde ii gasiti? La Clubul tinerilor , unde i-am gasit si eu.

Bogdan Alexandru, Clubul Tinerilor Iasi